Lukijat

Onnelin ja Annelin Talvi

Pääsin mukaan elokuvatyöhön rakentamaan Onnelin ja Annelin Talvi -elokuvan pienoismalleja.
Marjatta Kurenniemen kirjaan pohjautuvassa elokuvassa seikkailee pikkuruinen Vaaksanheimon väki ja he asustavat omaa kotia etsiessään Onnelin ja Annelin nukkekodissa.


Minun vastuualueeni oli rakentaa nukkekotiin kalusteet ja pikkuesineitä. 


Projekti oli todella mielenkiintoinen ja hurjan haastava. Kaikki oli minulle ihan uutta ja kovasti jännitin, suoriudunko tehtävästä. Kaikki se, mitä oikeiden näyttelijöiden "nukkekoti" lavasteissa oli suurikokoisena, piti löytyä myös pienenä nukkekodista. 

Aloitimme ensin sillä, että Esa rakensi minulle työhuoneen, jotta työt voi alkaa :)

 
Kiitos ihanasta työhuoneesta :)

Kävimme mittaamassa ja kuvaamassa oikeita huonekaluja Helsingissä.Tässä kuvia tekovaiheista ja valmiista esineistä. 
Toteutin kaiken lavastaja-Minnan suunnitelmien mukaan.
Tämäkin oli minulle uutta, valmistaa mittatilauksesta tietynlaisia ja värisiä huonekaluja.

Minulla oli siis oikeiden huonekalujen mitat, jotka pienensin, piirsin ja kaavoitin, valitsin materiaalin, sahasin, liimasin, maalasin, ompelin ja sovitin, aina ei pientä esinettä voinut tehdä täysin mallinsa mukaan joten jouduin myös ratkaisemaan melko monta pulmaa.

Mittakaava esineissä oli 1:10. 

Myös Onnelin ja Annelin nukkekoti vieraili työpajallamme ja mieheni Esa sähköisti, maalasi ja tapetoi eli siis teki sisäremontin taloon.Kun kaikki esineet ja kalusteet oli tehty oli vielä edessä Vaaksanheimojen uuden kodin rakennustyöt.
Sain Minnalta luonnokset siitä, millainen talon tulee olla, kiitos Minna siitä, että sain vapauksia toteutuksen suhteen, sen verran haastava oli tämä projekti :)Kattoratkaisun keksi aikani tuskailtuani Esa..
 Katon rakensin pahvista, liimasta, purusta, maalista..
Ja päästiinhän me jo ensi-iltaan!!!


Kotoota kävi käsky että Jaskalta pitää saada nimmari :)Käykäähän katsomassa elokuva, se oli kyllä ihana!Maailman tulevaisuus riippuu siitä, miten pienimpien käy.
2 kommenttia:

  1. iiihania juttuja,ihan taikaa. Kävin katsomassa muuten sen ensimmäisen elokuvan, nyt pitää mennä katsomaan tämä uusin. Onkohan se nyt kesällä teattereissa.

    VastaaPoista
  2. iiihania juttuja,ihan taikaa. Kävin katsomassa muuten sen ensimmäisen elokuvan, nyt pitää mennä katsomaan tämä uusin. Onkohan se nyt kesällä teattereissa.

    VastaaPoista