Lukijat

Kirja: Nukkekoti Väinölän Tapaan

Maria Malmström: Nukkekoti Väinölän tapaanKovakantinen, 192 sivua

Aarrearkku jokaiselle nukkekotiharrastajalle tai harrastuksesta haaveilevalle!
Kirjassa on työohjeet yhteensä 36 askarteluprojektiin kaavoineen. Mitä kaikkea miniatyyrikoossa voi tehdäkään: pirttikaluston, vanhanaikaisen pulpetin, matkaradion, herrasväen pikkuleipiä...

Kirja esittelee suuren ja upean nukkekoti Väinölän kaikki 18 huonetta. Jokaisesta huoneesta on valittu kiinnostavimmat esineet, ja niiden tekoon annetaan yksityiskohtaiset, kuvitetut ohjeet. Lisäksi kirjassa on paljon ideoita talon rakentamiseen ja sisustukseen sekä erilaisia kierrätysmateriaalivinkkejä.

Nukkekotiharrastajan silmissä hammastikku muuntuu leipäveitseksi ja tuttirasiasta tulee jääkaappi. Eri tekniikoita puuntyöstöstä massailuun ja virkkauksesta koristemaalaukseen käytetään monipuolisesti. Ohjeiden haastavuustaso vaihtelee, ja kirja sopii sekä lasten kanssa puuhailuun että nukkekoteja tosissaan harrastavalle.

Kaikki ohjeet ovat nukkekotimittakaavassa 1:12.

Tiedot: Kovakantinen, ISBN/EAN: 9789513165222
Arvosteluja:"Kirjaan uppoutuu, vaikkei askartelusta välittäisikään. Taidokasta käsityötä ihastellessa unohtuu, että kyse on nukkekodista. Kaikki on niin suloista, että tekee mieli huokailla ääneen. – – Teoksen sivuilta välittyvät kauneuden taju ja rakkaus pienoisesineisiin. Mitään ei ole tehty hutiloimalla.
– Eevi Kinnunen, Etelä-Suomen Sanomat 11.8.2012

Kirjan kuvat ja vinkit ovat niin ihania, että jos nukkekotiharrastus ei vielä ole vienyt mennessään, tämä kirja sen tekee. Jo hurahtanut saattaa mennä ihan raiteiltaan, niin kadehdittavan täydellisiä pikkuyksityiskohtia tämä suloinen aarrearkku on pullollaan. Tätä voi suositella jokaiselle nukkekotiharrastajalle tai harrastuksesta kiinnostuneelle."
– Heidi Pyhälahti, Turun Sanomat 21.8.2012

"Enää ei tarvitse miettiä miten ihmeessä nukkekotiharrastajat tekevät talojensa sisustukset. Näppäryyden lisäksi myös kekseliäisyys on valttia. Materiaaleista ja työvälineistä saa hyvän käsityksen ja työohjeet etenevät vaihekuvien avulla selkeästi."
– Kotiliesi 2012/18

"Nukkekotien harrastajille ja niistä haaveileville on tarjolla käytännönläheistä opastusta, kun nukkekoteja harrastava perheenäiti, insinööri ja artesaanipuuseppä Marianne Malmström kokosi materiaalistaan kovakantisen ja kauniin teoksen. Kiitosta voi antaa paitsi tarkoista kaavoista ja työvälineiden esittelystä myös valokuvista. Niissä yksityiskohtia esitellään kiitettävästi."
– Liisa Yli-Ketola, Karjalainen 3.9.2012

"Oiva opaskirja ja inspiraation lähde kaikille nukkekotiharrastajille tai siitä haaveileville."
– Viva 2012/10

"Nukkekoti Väinölän tapaan on todellinen aarrearkku. Siinä artesaani-puusepän ja insinöörikoulutuksen saanut Malmström esittelee 18-huoneista nukketaloaan Väinölää. Hän jakaa lukijansa kanssa omia oivalluksiaan ja antaa selkeät ohjeet nukkekodin tarpeiston valmistamiseen. Malmströmin kirja on perinteisen käsitaidon ystäville iloinen yllätys."
­– Kirsti Vuorela, Länsi-Savo 22.10.2012

"Tämä kirja avaa oven Väinölän huoneisiin ja antaa näin ideoita ja ohjeita jokaisen nukkekotiharrastajan omaan taloon."
– Historia 2012/11

"Kirja kertoo upean nukkekoti Väinölän 18 erilaisen huoneen tarinan, esittelee niiden kiinnostavimmat esineet ja antaa niiden tekoon yksityiskohtaiset ohjeet."
– Meidän Talo 2012/11

"Kirjan visuaalinen ilme on herkullinen ja värikäs. Upeat asetelmat nukkekodin huoneista ja tiloista suorastaan houkuttelevat miniatyyripuuhastelun pariin. Ideat siitä miten nukkekotitavarat syntyvät, rohkaisevat käyttämään mielikuvitusta ja näkemään arkiset asiat lapsen silmin."
– Kristiina Poutiainen, Savon Sanomat 10.11.2012

"Jos sisälläsi asuu intohimoinen sisustaja, jolla ei kuitenkaan ole rahaa eikä viime kädessä halua mullistaa kotia joka vuodenaika, nukkekotiharrastus voi olla kodin sisustamista halvempi ja arkea vähemmän kuormittava ratkaisu. Harrastuksen alkuun, ja syvyyksiin, pääsee Maria Malmströmin käytännöllisellä, kekseliäällä ja kauniilla oppaalla."
Päivi Alasuutari, Kaleva 5.12.2012


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin onkin olisipa itselläkin noin hieno nukkekoti

      Poista
  2. Olen lukenut kirjan kahdesti. Upea taidon-näyte Maria Malmströmin kaikki kirjat ovat huikeita ja nukkekoti Väinölä on ihana ❤️ on myös ihanaa seurata miten harrastus laajenee

    VastaaPoista