Lukijat

perjantai 24. lokakuuta 2014

Saapastehdas

Juttelimme Suuressa Snadissa parin harrastajan kanssa kirjani saappaiden kaavojen toimivuudesta. Parit olen tehnytkin ohjeen teon jälkeen mutta ne ovat olleet pienennettyä mallia.. 

Joten otin nyt työn alle kokeiluun saappaita.. :) ja koitan kerrankin tehdä ohjeiden mukaisesti :)

Tärkeintä on valita  riittävän ohut kangas. Myös se, että kankaassa on joustavuutta, on etuna, mutta toki leikkaamalla täysvinoon sellaiset kohdat joihin haluaa joustavuutta on mahdollista joustamattomammastakin kankaasta.

Ennen kaikkea tässä ohjeessa on tosi tarkkaa, että leikkaa osat tarkasti!
(tosin nukkekotimittakaavassa on aina kaikessa tuo sama tylsä ongelma)

Pohja pitää leikata niin että piirrosjälki jää leikatessa pois, muuten pohja on jo auttamattomasti liian suuri ja vaikuttaa seuraavien kohtien onnistumiseen..

Kursseilla olemme tehneet paljon saappaita ja usein on esiin tullut sama ongelma, saapas lähtee vetämään takakenoon. Tähän on ratkaisuna se, että on varovainen sen kanssa, kuinka paljon kantapään alle jättää varren kangasta. Myös tuon etuosan kappaleen, josta nousee läppä varteen, voi liimata niin, että läppä tulee hiukan ylemmäs varteen.

Jatkan raportointiani, kunhan saappaani valmistuvat ;) 

Sitä ennen, olisi tosi kiva nähdä teidän saapaskuvia??


6 kommenttia:

  1. Kaivoin kirjasi esiin viikonlopun jlk, ja kokeilin tehdä Iinekselle nahkakenkiä :D Kaavat ovat aika sopivat ( blythen jalka on pieni, ehkä 1: 12 miesnuken kokoa ) Jalan päälllisen korkeus saisi olla isompi, että mahtuisi jalka kunnolla sisään. Noista sun kaavoista on kuitenkin suuri apu mun kenkäprojektille!! Kiitos!

    VastaaPoista