Lukijat

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Nuket sukkahousuista

Tyttäreni pitää kovasti Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli tarinoista, niinpä leikkeihin piti saada myös samannimiset nuket. Valmistin nuket hänelle ihan vain vanhoista sukkahousuista ompelemalla ja tilkkuja vaatteiksi käyttämällä, näiden nukkien materiaalit eivät siis maksaneet juuri mitään!

Hiukset ovat muliinilankaa ja hameiden helmoihin pujotin ohutta rautalankaa, jotta mekko on helpompi muotoilla paikoilleen.

5 kommenttia:

 1. Hei ja pahoittelut siitä, ettei kommenttini liity tähän postaukseen :)

  Arvelin, että Suomen mineilyguru mahdollisesti osaisi auttaa... Olen mineillyt vasta ihan hetken, joten kaipaan apua. Miten Fimoa tai muita massoja voi värjätä? Olenko ymmärtänyt aivan väärin, että tavallisilla pölypastelleilla voisi värjätä paistamatonta massaa pinnasta? Tarttuuko se, vai tarvitaanko päälle jokin lakka? Jos tarvitaan, niin millainen? Entä jos haluan maalata? Millaiset maalit käyvät massoille?

  Kiitos paljon, jos vastaat!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fimoja voit värjätä paiston jälkeen vaikka akryylein. Lakan pitää olla vesiohenteista. Värjätä voi myös kuivapastelliliiduilla jo ennen paistoa tupsuttamalla kevyesti esim siveltimellä, tarttuu pintaan paistaessa.

   Poista