Tässä ohjetta juustokakun valmistamiseen.
Käytä muotin valmistamiseen silikonipohjaista muottiainetta.
Ota pieni pala kumpaakin väriä
Muottiaineessa sekoitetaan sama määrä molempia aineksia kokonaan keskenään niin, ettei valkoista väriä näy.
Käytä muottina n. 2.5cm halkaisijaltaan olevaa ympyrän muotoista esinettä.
Itse laitoin massailuun tarkoitetun akryylikaulimen pystyyn muottiaineeseen. Muotti on valmis 10 minuutin kuluttua ja muottina olleen esineen voi irrottaa.
(Muottiainetta ei siis paisteta millään tavalla, vaan jähmettyy ihan itsekseen joustavaksi silikonimaiseksi muotiksi)
Valmis muotti.
Ripottele muotin pohjalle kanelia.
Sekoita ruskean (fimo 7) fimon joukkoon kanelia.
Painele massa muotin pohjalle tasaisesti n. 2mm levyksi.
sekoitusta helpottaa, kun hajotat välillä veitsellä palasiksi.
Jätä sekoitus hiukan "kesken" niin että värit erottuvat toisistaan.
Painele n. 3-4mm kerros massaa muottiin ruskean massan päälle.
Ripottele massakerroksen pinnalle pieniä lasihelmiä marjoiksi.
Sekoita nestemäiseen fimoon keltaista öljyväriä.
Lisää värjätty nestemäinen fimo muottiin viimeiseksi kakun pinnaksi.
Paista kakku kotiuunissa massavalmistajan ohjeen mukaisesti muotissaan.
Anna muotin jäähtyä ennen kuin irrotat kakun. Muotti on hyvin joustava ja silikonimainen, joten kakun saa irti helposti. Leikkaa pala kakusta terävällä massaleikkurilla.
Lakkaa lopuksi kakun pinta kiiltäväksi massailuun sopivalla lakalla.
Leivontaintoa!! :)
Kiitos! Tätä on leivottava :)
VastaaPoistaIhana ja selkeä ohje!! Pitääkin ehkä uskaltautua kokeilemaan, Fimo onkin mulle ihan uusi aluevaltaus =)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaVoi kiitos! Tällä ohjeella syntyy varmasti kakku täälläkin.
VastaaPoistaHallo Maria, ich bin dein neues Mitglied und ich bin froh das ich deinen Blog gefunden habe. Toller Tipp für den Kuchen den versuche ich nachzumachen -Respekt.
VastaaPoistaIch würde mich freuen wenn du mich auch einmal auf meinem Blog besuchst.
Liebe Grüße Britta
Voi kiitos...ohjeesata! Ihana kakku!
VastaaPoistaOi kiitos ohjeesta, tätä pitääkin kokeilla :)
VastaaPoistaOstinkin juuri reissusta tuota muottiainetta lisää.
Kiitos paljon selkeästä ohjeesta, ihan tunsin kanelin tuoksun!
VastaaPoistaMiten sait tuon muotin tehtyä ja vielä noin tasaisen? Itse yritin muotoilla kahdesti muottia, mutta se ehti kovettua ennen kuin sain siitä lähellekkään sopivaa... Onko suhteeni vain väärät, yritin kuitenkin saman verran molempia laittaa? Teitkö muotti aineesta ensin 'pallon' ja painoit muotin vai miten? :)
VastaaPoistapyöritän ensin pallon, painan esineen muottiin, levittelen tasaisesti ja jätän aloillleen 10 minuutiksi. Sitten vain muotti irti.
PoistaKiitos mukavasta kurssista! Kakku onnistuikin ohjeillasi oikein hyvin.
VastaaPoistaThe cake looks delicious and very real life.
VastaaPoistaThank you for the tutorial.
Hugs, Drora
Yes, You can taste it ;)
VastaaPoistaGreat tutorial, the cake turned out beautiful. Thanks for sharing.
VastaaPoistamuchas gracias por el tutorial , queda realmente muy bien
VastaaPoistabesitos
Mari
Kiitos hyvästä ohjeesta! Pitänee hommata tuota muottiainetta, vaikuttaa kätevältä. :)
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta. Onko lasihelmet Tiimarista vai mistä hankittu? Etten vain laita muovihelmiä uuniin .
VastaaPoistaGracias por el tutorial, la tarta queda muy apetecible. Un saludo, Eva
VastaaPoistaThis cheese cake looks totally scrumptious! I like the techniques that you used to produce it! Totally original and the results 'EDIBLE!' Thank you for this tutorial! Love it.
VastaaPoistaelizabeth
Thanks for sharing! It looks so tasty! Hannah
VastaaPoistaTodella hieno,
VastaaPoistaLeikkasitko tuon palan irti vasta,kun otit kakun uunista? miten se onnistuu?
Paistamisen jälkeen voi leikata. Onnistuu terävällä massaleikkurilla: http://www.nukketalo.net/shop/product_details.php?p=511
PoistaHallo Maria,
VastaaPoistayour cake is wonderful. I think it tastes great......
Kiss
Sonja
Aivan ihana kakku!
VastaaPoistaHuippu työtä.
Ajattelin kokeilla mutta mietin ,miksi muottiin pitää olla kahta väriä?
ILmeisesti päivitetään tuota silikonimuotti linkkiä en sinne pääse, josko siellä olis tarkempaa tietoa tuosta silikoonimuotti aineesta?
Nettikauppa on päivityksen alla juuri nyt, joten siellä on siksi katkos. Silkionimuottiaines on kaksikomponenttista, eli toinen on kovetin. Molempia värejä sekoitetaan keskenään saman verran, jolloin reagoi niin että alkaa jähmettyä. Erillään säilytettynä säilyvät kovettumattomina. Eri värit helpottavat sekoittamista. Näin tietää että on saanut sekoitettua muottiaineen kokonaan tasaiseksi seokseksi.
PoistaOkei, kiitos viestistä.
VastaaPoistaArvelinkin jotain sellaista.
Mistä tätä muottiainetta saa?? olen käynyt läpi kaikki mahdolliset sivut missä voisi olla mutta ei... :(
VastaaPoista