Lukijat

tiistai 8. joulukuuta 2015

Jouluinen arvonta

Laitetaanpa pieni Jouluinen arvonta pystyyn!

Kerro minulle, mikä on teidän Joulun erikoisuus? Leivotaanko teillä jotain ihan erityistä? Tuleeko kuuseen jotakin uutta joka vuosi? Mistä joulutonttu hakee lahjalistat?

Kaikkien tähän blogipostaukseen vastanneiden kesken arvotaan yksi Nukkekoti Väinölän Joulukirja.


Shhh... ja nyt tarkkana! Tonttuja on liikkeellä jo :)


Voittaja selviää sunnuntaina 13.12.

70 kommenttia:

 1. Minulla soi jouluradio yötä päivää heti ensimmäisestä adventista alkaen. Muulloin en kuuntele radiota.

  VastaaPoista
 2. Meillä on joulu muutoin hyvinkin perinteinen, mutta ehkä meidän "erikoisuus" on se, että lapsemme näkee kummit joulukirkossa joka vuosi. Perinne alkoi vahingossa. Tyttö valitsi itsepintaisesti yhden lisäkummin itselleen, kun oli 3-vuotias. Kummitodistus annettiin lapselle ja kummille joulukirkossa. Mieluummin vietän hiljaisuutta ja rauhallisuutta jouluna, vaikka sopiva määrä materiaa kuuluukin jouluun.

  VastaaPoista
 3. Kiva arvonta! No tämä on varmaan tosi friikki monen mielestä: meillä on joulupaasto 15.11. alkaen, ja aatto on vielä paastopäivä. Joulupäivästä eteenpäin sitten herkutellaan. :D (Totuuden nimessä tulee kyllä lipsuttua!)

  VastaaPoista
 4. Minun perinteeseen kuuluu hakea äitini joulun pyhiksi luokseni,rentoutumaan. Jouluruuat teen tietenkin itse ja osan annan äidillenikin kun hän menee takaisin kotiinsa.Joulun vietto alkaa kynttilöiden tunnelmasta 1. adventtina,rauhallisesti ja herkutellen

  VastaaPoista
 5. Piparkakkutaikinaa on aina säästettävä pieni köntti, jonka saa sitten mäyssyttää raakana ja lasillinen maitoa päälle :) on myös vasta kolmas joulu kun en asu enää vanhempieni luona, joten perinteeksi muodostuu matkaaminen toiselle paikkakunnalle. :)

  VastaaPoista
 6. Ostan joka jouluksi jonkun uuden joulukoristeen. Tänä vuonna ostin ulkovalot huvimajaan. KaijaK Tammelasta

  VastaaPoista
 7. Meillä joka toinen vuosi joulua vietetään koko perheen voimin, mukaanlukien jo aikuiset lapset ja lapsenlapsi ja sitten välivuosina vain oman pienen perheen kesken. Meillä ei hössötetä koristeiden ym. kanssa, vaan nautitaan yhdessäolosta, sekä joulun tunnelmasta.

  VastaaPoista
 8. Hyasintin tuoksu yhdistettynä enkelikellon kilinään. Ne riittävät.

  VastaaPoista
 9. Meillä tehdään joka vuosi erilainen piparitalo. Suunnittelu on iso osa prosessia ja lapsista on hauska heitellä ideoita. Tai toi talo vois olla lainausmerkeissä... meil on ollu kaikkea ambulanssista puumajaan. Yksi kaksikerroksinen nukkekotikin mahtuu joukkoon.

  VastaaPoista
 10. Meillä jouluna syödään enemmän joululohta, kuin kinkkua. Joulukuun alussa ostetaan valtiolta kuusilupa ja käydään metsässä etsimässä meille kuusi ,lapset +isä, äiti laittaa isompien lasten kanssa tuolloin jouluruuan niin kuusen hakijat pääsevät yleensä kylmältä pakkasreissulta suoraan syömään. Aaton aattona koristellaan kuusi ja kiinnitetään katossa olevaan koukkuun latva kiinni, ettei kuusi kaadu (kokemuksesta viisastuneina). Joululahjatoivelistat pienimmät jättävät ikkunalaudalle ja aamulla tonttu on hakenut ne. Samoin käy paketeille jotka on jätetty odottamaan tonttua. Pukki tulee käymään yleensä 6-7 aikaan jouluaatto iltana ja jakaa osan lahjoista. Loput haetaan pukin lähdettyä ja avataan vuorotellen niin kaikki näkevät mitä toisetkin saavat. Niin ja kissoille on joulukuusen alimmille oksille laitettu muutama leluhiiri roikkumaan niin jää joulukoristeet rauhaan ♡. Jouluaatto aamuna halukkaat lähtevät joulukirkkoon ja kotiinjäävät laittavat ruuan. Ja jouluruoka ei ole mitään ilman julmustia :) sitä käydäänkin ennen joulua hamstraamassa ruotsin puolella :)

  VastaaPoista
 11. Vanhan kaavan mukaan mennään. Jouluradio soi, käydään haudalle viemässä kynttilät ja aattoiltana läheisten kanssa vietetään iltaa.

  VastaaPoista
 12. Meidän perheen traditio on, että joulupäivänä minun perheeni luo kokoontuvat sekä isä ja äiti että veljeni perheineen ja vielä äitini veli perheineen eli aikuiset lapset puolisoineen. Äitini onneksi auttelee ruokien kanssa! Lautasten alta löytyy aina raaputusarpa jokaiselle. Joka vuosi ihan ihmeellisesti samat ihmiset voittavat arvoilla, vaikka paikkoja vaihdellaan. Eräänä vuonna veljeni tarkkaili yhtä tällaista "jokakertavoittavaa", minne hän istuu ja kun tämä ihminen lähti noutamaan ruokaa noutopöydästä, veljeni vaihtoi oman arpansa hänen kanssaan. Sinä ainoana vuonna veljeni voitti! :O

  VastaaPoista
 13. Melko perinteistä on meilläkin. Jouluna jouluvaloja pitää olla niin että pelkästään niillä pärjää, niinpä sellaiset on myös vessassa. :)

  VastaaPoista
 14. Vietän joulua useimmiten yksin ja nautin rauhasta, joskus tv:n ohjelmista, joulumusiikista ja kynttilöiden valoista! Laitan valosarjoja jo marraskuun puolella ja jouluni pääasiallinen tunnelmanluoja ovat sisällä oikeat kynttilät, piparit ja riisipuuro! Säästä riippuen menen vielä yöllä läheiselle hautausmaalle, vaikka omaiset ovat muualla, mutta tunnelma on ihana!

  VastaaPoista
 15. Meillä on perinne, että saunatonttu saa adventin aikaan punaisen tonttulakin ja sitten joulusauna tapahtuu kynttilöiden valossa.

  VastaaPoista
 16. Meidän perheen erikoisuus joulussa... Varmaankin se, että joulupöytään otetaan joka vuosi testattavaksi muutama juusto, joita ei ole koskaan ennen tullut kokeiltua.

  VastaaPoista
 17. My daughter and I make new Christmas ornaments for her little child's tree every year. We spend the month of December making ornaments each afternoon together. We both love spending time together making things.

  VastaaPoista
 18. joulukuuseen tulee hommattua jotain uutta joka vuosi.
  taas tuli ostettua tänäkin vuonna.
  ihan perinteistä joulua vietetään.
  kikke at live.fi

  VastaaPoista
 19. Äitini ohjeella tehdään piparkakut ja itsekehitellyllä ohjeella joulukakku. :)

  VastaaPoista
 20. Joulun aika aloitetaan adventtina riisipuurolla ja limpuilla. Pipariresepti on mummun perintöä. Tunnelma ja kynttilät ovat tärkeintä yhdessäolossa. Rakkaudellista joulua! Tuija

  VastaaPoista
 21. Meillä vietetään kahta joulua, jotta molemmat isovanhemmat saa avata lahjat ja viettää joulua lasten kanssa. Lapset ovat sanoneet että on kivaa kun on kahdet, muilla vaan yksi joulu.

  VastaaPoista
 22. Meillä on ollut jo n. 20 vuotta joka aatonaatto Kinkkupeijaiset vanhempieni mökillä :) Kutsuttuina ovat lähimmät sukulaiset ja illan pääosassa on kinkku, joka tulee uunista juuri ennen vieraiden tuloa. Myös muut tarjottavat ovat aina samat: punakaalipataa, perunasalaattia ja erilaisia oluita. Jälkiruuaksi Sacher-kakkua, joulutorttuja sekä joulupipareita.

  Nauru raikaa ja 50-luvun joululaulut soivat! Lopuksi vieraat pyörivät ulos ovesta ja isäntäväki menee nukkumaan vatsojensa viereen :)

  VastaaPoista
 23. Hiljaisuus ja rauha parhaat lahjat mitä tiedän ;-)

  VastaaPoista
 24. Heippa. Minun jouluerikoisuuteni on hipsiä jouluvierailulta mahdollisimman nopeasti kotiin pötköttelemään, telkkaa katsomaan, lukemaan ja omaan rauhaan ja hiljaisuuteen. Traditio jo. Ja kun on tarpeeksi levännyt, niin nukkekotiaskarteluihin käsiksi.

  VastaaPoista
 25. Meillä leivottiin iso pullaäijä jokaiselle perheenjäsenelle. Nykyisin yritän omassa joulussani rikkoa perinteitä parhaani muukaan. Tykkään leipoa erilaisia kakkuja lahjoiksi ja myytäväksikin. Reseptit löytyy milloin mistäkin, mitään perinteitä en halua niihinkään :)

  VastaaPoista
 26. Tämä "erikoisuus" koskee vain tätä joulua. Meidän spessu juttumme tänä vuonna on siis vauva, joka syntyi joulukuun ensimmäinen päivä. Paras joululahja ikinä! :)

  VastaaPoista
 27. Omalla kohdallani joulunerikoisuudeksi voisi sanoa, että leivon harvemmin valmiita pipareita. Piparitalon melkein joka joulu teen kuitenkin. Piparit syön suoraan raakana taikinana ja siitä tehdystä talosta tulee syötyä vain karkit. :D

  VastaaPoista
 28. Jouluperinteisiin kuuluu joo vuosi jo pian 15v ajan viettää myös tyttären 16v syntymäpäivää koska hää syntyi jouluaattona 16v sitten 💜 usein juhla pietään n.viikkoa ennen aattoa jotta vieraatkin pääsevät paikalle.

  VastaaPoista
 29. Mulla on tapana hankkia joka jouluksi yksi enkeli lisää, kun ovat niin ihania.

  VastaaPoista
 30. Meillä jouluihin kuuluu italialaisten rakas joulukakku Panettone ja torrone -karkki. Suomalaiseen puoleen perheen jouluista kuului äitini tekemä lanttulaatikko , rosolli ja mausteinen kuivakakku. Äitini kuoli muutama vuosi sitten , enkä vielä ole opetellut niiden tekoa.

  VastaaPoista
 31. Lasten tonttukalenteri on ollut useamman vuoden käytössä, tänä vuonna ajattelin luopua kun ovat jo niin "isoja", mutta ei onnistunut. Niinpä tonttukalenteri jatkuu aamuisin, toisinaan tonttu on ollut hajamielinen ja yllätykset löytyy vasta illansuussa kottin palatessa...Jouluiloa kuitenkin ja yllätyksellisyyttä.

  VastaaPoista
 32. Karjalanpaisti ja joulu muarin luona - siitä tulee Joulu =)

  VastaaPoista
 33. Monen vuoden traditio on ollut anoppilassa erikoisten juustojen maistelu viinin kera myöhään illalla. Jokainen kertoo miltä juustot maistuvat ja mikä on lemppari. Tähän maiskutteluun menee monta tuntia.

  VastaaPoista
 34. Aika perinteinen joulu muuten, mutta edesmenneen anopin reseptilla leivottu maustekakku kruuna kaiken!

  VastaaPoista
 35. Meillä jouluun kuuluu partiolaisten joulukalenteri, lapsuudestani asti. Uusi jouluperinne on syödä muuta kuin perinteistä jouluruokaa. Neljäs vuosi tulossa. Me on syöty uunilohta, chilipataa, karjalanpaistia ja tulista nyhtöpossua ainakin. Nyt olen heittänyt lapsille, että vietetään pitsajoulu ja ovat siitä innoissaan, vaikka se oli läppä. Mutta riisipuuro joulupäivän aamuna, joululimput, juustot, tortut ja piparit kuuluu siihen ehdottomasti!
  -Katja-

  VastaaPoista
 36. Meidän joulukuusessa on aina karjalanpiirakka. Tosin huovasta tehty, mutta piirakka kuitenkin :)

  VastaaPoista
 37. Joulurauhan kuuntelu antaa rauhan. Siihen mennessä on kaikki hommat saatu valmiiksi. Kuuseen laitettu rakkaita koristeita elämän varrelta aina äidin tekemista tontuista lasten askartelemiin ihanuuksiin. Jouluruokailun kruunaa tietysti äidin paistama kinkku.

  VastaaPoista
 38. Meillä on joka joulu erilainen. Ennen lapsia vietettiin joulu mieheni kanssa kahdestaan pohjoisessa vuokramökissä. Viime jouluna muutimme uuteen kotiimme, vaikka meillä oli vasta kaksi huonetta valmiina. Silti kutsuimme isovanhemmat, tädit ja kummit. Tänä vuonna kotimme on taas vähän valmiimpi, mutta silti remontin keskelle teemme itsellemme ja sukulaisillemme joulun. Meidän joulupöytäämme on jokainen ystävä ja sukulainen tervetullut<3.

  VastaaPoista
 39. Joulurauha kuunnellaan meillä myös. Jouluruoka syödään sen jälkeen(mitä se sitten onkaan), lahjojen jako sitten jo, niin pelaillaan ja leikitään loppu päivä yhdessä. Meillä 7v tyttö vielä vähän uskoo Joulupukkiin. Enää ei usko että Pukki tuo lahjoja(ainakaan kaikkia, kun kerran vanhemmat toiveitakin kyselee) . Mutta vähän haluaa vielä uskoa. Viime jouluna näki ikkunan takana tontun (se on jo aika lentävä tapaus kun ollaan toisessa kerroksessa, mutta nehän nekee jotka uskoo..). Tänä vuonna itselle on erilainen joulu, perinteiset jouluruuat kun ei enää käy.. piparia, laatikoita, rosollia ym en voi syödä.. Ja täytyy ottaa eväät mukaan sukulaisille kun menee.. Täytyy kehitellä uusia jouluruoka perinteitä :), sen tiiän ettei yhteisesti kelpaavaa ruokaa saada kehiteltyä, mies syö laatikoita ja minä ja laps sitten jotain muuta.

  VastaaPoista
 40. jouluaatto aamua vanhempieni luo riisipuurolle ja sekametelisopalle, joulurauhajulistuksen katseleminen telkusta ja sitten pikku hiljaa anoppilaan jouluruualle jne

  VastaaPoista
 41. Joulu sauna ja perinteiset ruuat, pienellä kokeilulla jotain uutta. Joulupäivä siskon perheen kanssa vuorotellen joka vuosi, näin reilun kaksikymmentä vuotta.

  VastaaPoista
 42. Meillä jouluna leivotaan aina pipareita mummon perinteisellä ohjeella. Se tunnelma, kun vastapaistetuiden pipareiden tuoksu leviää kotiin, on ihana. Lopuksi tietenkin koristellaan ja sitten maistellaan.

  VastaaPoista
 43. Aikanaan kun isännän kanssa yhteen muutettiin, niin ensimmäisenä jouluna hänen äitinsä toi isännän vanhoja joulukoristeita, että josko huolitaan.. No tottakai huolittiin :) Itsellä vain suru puserossa, kun omalta kohdalta ei mitään ollut :( Siinä hetkessä päätin, että jos meille ikinä lapsia tulee, nii eivät jouru samaa tilannetta kokemaan..
  Kun lapset oli pieniä ostin heille joka jouluksi yhden joulukoristeen lisää - koristeen saivat minun tekemiin joulusukkiin (jokaisella tietty omansa) ja aaton vastaisena yönä hiivin ne sukkiin sujauttamaan - aamulla hauskaa kun lapset hihkuivat tontun käyneen kylässä ja repivät innoissaan pikku pakettejaan auki :D
  Koristeet säilytetään jokaisen omissa pikkulaatikoissa ja pois muuttaessaan saavat sitten laatikkonsa mukaan - kaksi vanhinta jo omat koristeet omiin koteihinsa vieneet *snif*
  Kun kasvoivat oli mukava jouluisin kuunnella kun koristavat kuusta kun vähän väliä kuuluu - voi, mä muistan ku sain tämän koristeen silloon ja silloon...
  Nykyään sama perinne jatkuu siten, että hankin lapsenlapsilleni yhden koristeen per vuosi samaan tapaan kuin omille lapsillekkin..
  Samalla saa hyvin tyydytettyä omaa koristeiden hypistely ja ihastelu vimmaa, mikä joka vuosi joulunaikaan kaupoissa päälle iskee ;)

  VastaaPoista
 44. Jouluaattoa edeltävänä iltana meillä on kinkkuvoileipäilta, vasta paistettu kinkku ja perhe koolla, joskus pelaamme seurapeliä tai muuten vaan lököillään...voiko tonttumuori muuta toivoa?

  VastaaPoista
 45. Tänä jouluna on meillä pikku mies joka on 7 kk vanha. Mummin sydänkäpy poika.. Ihana seurata pikku miehen puuhia <3 Iloista joulun odotusta teille Väinölään.. <3

  VastaaPoista
 46. Meillä äitini tekee aina jouluna yhden satsin lipeäkalaa. Kaikki syövät ja yhdessä todetaan, että 'kyllä pappa olisi niin tykännyt tästä. Ja kyllä mekin tykätään... kerran vuodessa. :)

  VastaaPoista
 47. Hautausmaareissu jouluaattoisin, pitäähän isääkin käydä katsomassa. Pimeällä jos mennään, niin venyy välillä taajama-ajeluksi katsomaan jouluvaloja :)

  VastaaPoista
 48. La navidad en mi casa empieza unos días antes cuando empiezo a preparar los dulces típicos navideños,es cuando la casa se inunda de un dulce aroma,el aroma de la Navidad,impensable no hornear todos los años los polvorones,roscos de vino,el pannetone......
  Besos.

  VastaaPoista
 49. Meillä on aika tavallista ja perinteistä. Mutta vuoden paras päivä on Joulupäivä, 25., jolloin on todellisen hiljentymisen ja rauhan aika. Silloin on ihanaa levätä, mutustella joulusuklaita hyvillä mielin ja lukea lahjakirjaa. Ulkona on hiljaista ja jos kävelyllä tulee ihmisiä vastaan, kaikki nyökkäävät tai muuten tervehtivät. Ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 50. Hmm meillä on myös aika perinteistä ja tavallista.Lahjakirjeet lähetetään Korvatunturille ja keväällä saamme vastauksen Joulupukilta:)
  Joka vuosi mietin, että olisi kiva kokeilla jonkun muun maan jouluruokia esimerkiksi tapaninpäivänä,mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.Ehkä tänä Jouluna;D

  VastaaPoista
 51. Meillä joulu jatkuu kolmepäivää,nyt tänä vuonna kokoonnumme siskoni luona syömässä ja joulupukkikin tulee kuten jokavuosi:) seuraavana päivänä käymme isäni luona ja mummuilla viettämässä joulua ja kolmantena päivänä saa onneksi vain olla kotona ja levätä perheen kesken ja ihmetellä mitä on saanut lahjaksi��

  VastaaPoista
 52. Joulukinkun ja piparien paistumista seurataan toisinaan lattialla uunin edessä nököttäen. Kaikki paketit paketoidaan maks. kolmella eri kuosisella paperilla, jotka on valittu hyvissä ajoin paperikaupasta.

  VastaaPoista
 53. Minulla on ollut tapana tehdä piparkakkutalo tai taloja ensimmäisenä adventtina. Tai ainakin niillä main. Poikani esittää toivomuksia joka kerta ja minä koetan toteuttaa niitä sen puitteissa mitä osaan. Eräänäkin kerran teimme mökin pihalle avannon, jonne Joulupukki oli menossa kylpemään. Tämä on ollut hauska perinne ja piparintuoksi tuo joulun tunteen.

  VastaaPoista
 54. Meillä askarrellaan joka vuosi kuuseen koriste, joka kuvastaa jollain tapaa mennyttä vuotta. Tänä jouluna aiotaan rakentaa pieni sininen mökki, koska sellainen tuli kesällä hankittua. Ja vuosiluku löytyy aina myös koristeesta. Perinne aloitettu v.-98, joka oli ensimmäinen yhteinen joulu mieheni kanssa. Kuusi täyttyy pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
 55. Ihn arvonta, mukana ollaan. Mun pitää saada joka vuosi laatikko vihreitä kuulia ja tietty nyt viimeaikoina meillä on seikkaillut pari tonttua.

  VastaaPoista
 56. Meidän joulukuusen juurelle laitetaan nyt jo 50 vuotias tonttu sekä oksalle sirkuttamaan yhtä iäkäs pikkulintu.
  Ja vihreät kuulat kuuluu ehdottomasti jouluun.

  VastaaPoista
 57. Näin kahdestaan tuon ukkelin kanssa- koiranen kolmantena - kun ollaan niin eipä tässä erikoisempia joulujuttuja ole, aattona käydään haudoilla ja Tapanina ehkä jonkun kälyn luona kylässä.

  VastaaPoista
 58. Ihan perinteistä joulua vietetään. Yhdessä oloa ja syödään kinkkua ja konvehteja. Äitini, joka on jo 82vuotias....hartaan jouluaattona aina meille viettämään joulua. Toivottavasti saan vielä pitkään pitää äidin ❤️

  VastaaPoista
 59. Ei meillä mitään kovin erikoista kai ole, perinteitä yleensä noudatetaan. Reissussa ulkomailla tosin saatetaan välillä olla, joten siellä sitten vähän eri lailla juhlitaan :) kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Glögiä ja joululauluja joka päivä koko joulukuun! Myös jouluruokia syödään usein. :)
  leevilotta at luukku.com

  VastaaPoista
 61. Joulurauhanjulistus kuunnellaan kuin lapsenakin nyt jo aikuisten lasten kanssa.

  VastaaPoista
 62. Joulu perinteisiini kuuluu Joulupukki ja noitarumpu- piirettyelokuvan katsominen. :) myös joulusauna ja oikea kuusi kuuluvat meillä jouluun :)

  VastaaPoista
 63. Me annamme toisillemme joululahjat jo ennen joulua jolloin jokainen saa yhden varmasti mieluisan lahjan. Aattona korostamme yhdessäoloa ja tunnelmaa. Olen jo yli kolmekymppinen ja yhä Aattoaamuun kuuluvat joulupukin kuumalinja, lumiukko ym. lastenohjelmat ^_^ . Myös DVD-Nightmare before Christmas laitetaan pyörimään joka Joulu. Minulta löytyy jo tämä Nukkekoti Väinölän Joulu-kirja, mutta ystävälle lähtisi Joulun iloa tuomaan <3

  VastaaPoista
 64. Ehkä se, kuinka lahjalistat joulupukille viedään aina ulos rappusille niin, että tontut voi ne sitten hakea ja viedä joulupukille Korvatunturille:)

  VastaaPoista
 65. Hankin joka jouluksi kuuseen ainakin yhden uuden koristeen.
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 66. Luumurahka. Ihan sama mitä muuta on, mutta minulle luumurahkaa kuppiin ja pepsiä lasiin. Yleensä siinä vaiheessa kun lapset virittelee joululahjojaan ulos ruuveistaan.. Iloista Joulunodotusta!

  VastaaPoista
 67. Meillä joulukalenterina on pienet pussukat, joissa on jokaisessa pieni yllätys :) Poikani on ihan innoissaan joka aamu, kun etsii tontun piilottamaan pussukkaa!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Lapsilla pitää olla Fazerin suklaata laatikossa. Joulukuuseen laitetaan itse neulotut pienet kuusenpallot.

  VastaaPoista
 69. No viime vuosina Eevert on kertonut tarinoita ehtymättömästä muististaan. Tosin siellä taitaa mennä jo omat ja toisten sukutarinat sekaisin moneen kertaan.

  VastaaPoista